Afpersing bij Ondernemers

Afpersing bij Ondernemers: Onze Onverbiddelijke Aanpak

Afpersing vormt een groeiende bedreiging voor ondernemers. We kunnen stellen dat de post-coronatijd de samenleving in rap tempo enorm heeft verhard. Dit alles heeft te maken met de huidige geopolitieke spanningen. Afpersing tegenwoordig hoeft niet alleen maar te maken te hebben met criminaliteit, maar wat denkt u van afpersing door een concurrent, een ontevreden klant óf sterker nog, afpersing door een ex-medewerker? Wat is tegenwoordig nog de pakkans? De Politie is als werkgever nog nooit zo groot geweest, maar nog steeds is er een personeelstekort. Zaken blijven op de plank liggen. Geen levensdelict? Dan kunt u achteraan in de rij aansluiten. Wij hebben afpersing in alle smaken al voorbij zien komen. Dit vraagt veelal om een onorthodoxe, daadkrachtige aanpak.

Bij ons particulier recherchebureau zetten we ons volledige wapenarsenaal in om deze criminele praktijken te bestrijden en uw onderneming te beschermen. Wij doen ons best om uw zaak evident te houden bij de politie. Hiervoor is het belangrijk om goed en kwalitatief bewijsmateriaal aan te blijven leveren. Zo blijft uw dossier bovenop de stapel.

Afpersing komt voor in vele vormen en maten. De meest heftige kennen we allemaal wel uit het nieuws en dat is met explosieven. Meer voorkomend bij ondernemers is de afpersing online, of denk eens aan sabotage van uw processen, of aan het manipuleren van medewerkers om bedrijfsinformatie te verkrijgen of u hierna mee te chanteren.

Wat maakt ons uniek?

Bewezen Effectiviteit in Afpersingszaken

1. Afpersingsmythe Ontkracht (2017)

Een ondernemer werd geteisterd door online aanvallen en telefonische bedreigingen,
zogenaamd afkomstig van een outlaw motorgang. Binnen drie weken ontmaskerden we de
waarheid – de dader was een ex-medewerker. Mythe ontkracht, dreiging geneutraliseerd.

2. Complexe Afpersingszaak Ontmanteld (2018-2020)

Een grootschalige zaak van smaad, laster, bedreiging en sabotage bij een ondernemer.
Onze aanpak? Eerst brachten we alle spelers in kaart, daarna rekruteerden we een cruciale
bron. Binnen 3 maanden leverden we de eerste doorslaggevende bewijzen. Het volledige
onderzoek, dat 2 jaar duurde, resulteerde in een arsenaal aan bewijsmateriaal: audioopnames, e-mails, WhatsApp-gesprekken en meer. Dit alles werd overgedragen aan de
advocaten van de cliënt, resulterend in een waterdichte zaak.

3. Afpersing en intimidatie van een advocaat

Een advocaat werd geïntimideerd vanwege een lopende zaak. We hebben direct
preventieve observatie ingezet. Hierdoor konden we de verdachte goed op de foto zetten
en hen volgen waardoor we bijbehorende kentekens hebben kunnen verzamelen. Deze
informatie konden we weer doorspelen aan de Politie. De zaak bleef hierdoor leven bij de
Politie. De intimidatie is hierdoor gestopt.

Wat We Voor U Kunnen Doen

Waarom Ons Recherchebureau voor Afpersingszaken?

De Harde Realiteit van Afpersing bij Ondernemers

Recente cijfers tonen aan dat ongeveer 1% van de Nederlandse ondernemers jaarlijks met afpersing wordt geconfronteerd. Sla de kranten er maar op na. Bijna dagelijks een nieuw geval.

Klaar om Terug te Vechten?

Wordt uw onderneming bedreigd door afpersing? Wij staan klaar om onmiddellijk in actie te komen. We zetten al onze middelen en expertise in om uw zaak op te lossen en uw bedrijf te beschermen.

Want bij ons is Happy Hunting meer dan een slogan – het’s onze belofte aan u. We rusten niet tot de dreiging is geneutraliseerd en u weer veilig kunt ondernemen. Want wij weten:een succesvolle jacht eindigt pas als we de dreiging hebben geneutraliseerd en de ondernemer weer zorgeloos kan ondernemen.