Informanten runnen

Informanten runnen is een gecompliceerde bezigheid. Veiligheid en betrouwbaarheid staan voorop, met oog voor wet- en regelgeving.

Informanten zijn èèn van onze meest waardevolle bronnen van informatie. Informanten runnen wordt gedaan door speciaal getrainde operators van Arcani, beter bekend als handlers. Veelal hebben zij ervaring in het veld. Kennis en trainingen worden meestal vanuit het buitenland gehaald. Informanten runnen kan voor een kortere of langere periode worden aangehouden.

Gezien de gevoeligheid van dit type dienstverlening kunnen we geen details geven over onze werkwijze.

Veilig informanten runnen

Bij het runnen van informanten is de veiligheid en betrouwbaarheid van de informanten uiterst belangrijk. Niet iedere informant is hetzelfde. Belangrijk is om in te schatten of de informant ons niet juist gebruikt om informatie over onze opdrachtgever te achterhalen. Daarom zijn onze handlers goed opgeleid op psychologisch gebied en zeer vaardig in gesprekstechnieken. Zij zijn zich ten alle tijde bewust van wat ze zeggen en wat ze vragen, en ze zijn erop bedacht niet per ongeluk informatie te laten vallen die vertrouwelijk is. Inlichtingen verzamelen staat centraal, zonder gevoelige informatie prijs te geven.

Informanten runnen is niet zonder juridische implicaties. Ook hierbij geldt dat vertrouwelijke en persoonlijke informatie wordt ‘verhandeld’. Arcani werkt altijd volgens de wet- en regelgeving, zodat u als opdrachtgever zich geen zorgen hoeft te maken.

Arcani heeft een zeer uitgebreid informantenbestand en is altijd in staat om nieuwe informanten te winnen om uw vraagstuk tot een antwoord te brengen. Juist ons uitgebreide netwerk maakt ons de ideale keuze als partner om u te ondersteunen in uw vraagstuk.