Veiligheid

Veiligheid gaat niet alleen over het weren van dreiging, maar ook over het wegnemen en voorkomen ervan. Met de juiste informatie helpt Arcani u uw veiligheid te vergroten.

Veiligheid is een relatief begrip. Waar de één zich veilig waant tot de aanwezigheid van risico’s is aangetoond, heeft de ander behoefte aan preventieve maatregelen om het gevoel van veiligheid te vergroten. Diverse factoren zijn hierop van invloed. De mate van kwetsbaarheid van een persoon of bedrijf en de aanwezigheid van kapitaal zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Arcani geeft u graag professioneel advies op basis van de jarenlange ervaring die wij op het gebied van veiligheid hebben opgebouwd.

Dreiging

Wanneer er sprake is van actuele bedreigingen, is het zaak dat u zich hiertegen beschermt. Het is echter nog belangrijker om het probleem bij de bron aan te pakken. Door wie wordt u of voelt u zich bedreigd? Wat kunnen de motieven achter deze bedreigingen zijn? Zijn er manieren waarop het onderliggende conflict kan worden opgelost? Enkele tactieken die wij gebruiken voor de beantwoording van deze vragen zijn het opsporen, volgen en observeren van de daders, en eventueel het runnen van informanten. Op deze manier verzamelen wij de inlichtingen die nodig zijn om u effectief te beschermen. Ook ondersteunt ons onderzoek de diensten van de politie, die onze informatie slechts nog hoeft te verifiëren en direct de nodige actie kan ondernemen.

Afpersing

Wanneer een bedreiging bedoeld is als afpersingsmiddel, gemotiveerd door geldzucht en van puur criminele aard, dan is rechterlijke vervolging de meest logische oplossing. Voordat de dader echter kan worden opgepakt, heeft u bewijslast nodig. Arcani kan deze bewijslast vele malen sneller voor u samenstellen dan de traditionele opsporingsdiensten, die vaak hebben te kampen met bijvoorbeeld capaciteitstekort.

Emotionele motieven

Behalve criminele motieven zijn er echter ook emotionele motieven voor bedreiging. Wanneer u in het verleden bijvoorbeeld een conflict heeft gehad met een werknemer en deze persoon nu de veiligheid van u en uw medewerkers in gevaar brengt, dan wordt dit gedrag gedreven door boosheid. Wanneer u deze boosheid met behulp van een mediator in een gesprek weg kunt nemen, heeft u op een relatief eenvoudige manier het probleem effectief en definitief opgelost. Arcani kan u helpen om de motieven achter een bepaalde dreiging op te sporen.

Personal assistant

Naast de bestrijding van eigenlijke dreiging, is Arcani ook de juiste partner voor het ontwikkelen van defensieve strategieën tegen potentiële dreiging. We brengen eventuele tegenstanders en hun motieven in beeld en bekijken welke middelen u kunt inzetten om uw eigen veiligheidsgevoel en dat van uw medewerkers of familieleden te vergroten. Deze dienst bieden wij ook aan in abonnementsvorm, waarbij we periodiek bij u langskomen om u te ondersteunen bij het onderhouden van uw veiligheidsplan.