Over ons

Met haar wortels in een Romeinse spionage-eenheid heeft Arcani een rijke identiteit.

Arcani heeft een rijke en persoonlijke achtergrond, ondanks dat het bedrijf relatief jong is. Arcani is in 2014 opgericht, maar het verhaal van Arcani gaat veel verder terug: naar de periode van het Romeinse Rijk.

Het oude Rome beroemde zich op haar eervolle en strategische wijze van oorlogvoeren. Hun beleid sloot het gebruik van ‘achterbakse’ tactieken als spionage uit als middel om de vijand te verslaan. De Romeinen waren trots en vochten alleen middels ‘oprechte en eervolle’ confrontatie. De schrijver¬†Ammianus Marcellinus beschrijft echter de ‘Arcani’: een groep spionnen die door de Romeinen werden betaald om bij de vijand te infiltreren en inlichtingen te verzamelen. De trotse verkondiging dat de Romeinen nooit achterbakse tactieken gebruikten werkte dus eigenlijk als al een tactiek op zich: het liet de vijand in de waan dat ze niet werden bespioneerd.

Het woord ‘arcanus’ betekent: de verborgene. Het was de taak van deze groep spionnen om ongezien en ongemerkt informatie te verzamelen. Betrouwbaarheid en discretie stonden daarbij voorop. Dit spreekt ons, als detective- en recherchebureau, erg aan. Voor ons staan betrouwbaarheid en discretie ook voorop, juist bij de gevoelige situaties die veelal moeten worden behandeld. Het is niet onze werkwijze om als legioensoldaten de strijd aan te gaan, het veld te bestormen en de ‘vijand’ te vernietigen. Als de Arcani verzamelen we op discrete wijze betrouwbare informatie en proberen we partijen juist bij elkaar te brengen.

Dat verklaart ook het schaakstuk in ons logo. Het paard is een sterke unit en, in de hand van een meester, kan het het sterkste stuk zijn in de strategie van de speler. Zoals een paard kan ook Arcani onverwachte stappen zetten, gericht op de gewenste uitkomst van de casus. Arcani kan snel en daadkrachtig inspelen op veranderende situaties en toch discreet en betrouwbaar te werk gaan. Dat Arcani onverwachts uit de hoek kan komen blijkt wel uit onze focus op mediation. In plaats van te focussen op de middelen die de klant ons wil doen inzetten, focussen we op de daadwerkelijke behoefte van de klant en maken we aan de hand daarvan een plan met de tactieken waarvan wij als experts weten dat die aansluiten op de gewenste uitkomst.

Visie

Arcani heeft als doel om haar klanten op een persoonlijke wijze bij te staan in persoonlijke situaties. In veel casussen spelen emoties een grote rol en moet op discrete wijze worden gehandeld. Juist het persoonlijk bijstaan en adviseren in moeilijke en gevoelige situaties maakt dit werk tot een dankbare taak. Een positieve bijdrage leveren in situaties die soms hopeloos lijken en de klant zorgen uit handen nemen: dat geeft de medewerkers van Arcani de voldoening en de drive om elke nieuwe casus met plezier aan te pakken..

Samenwerking

Arcani werkt samen met een groot netwerk van professionals. Denk aan accountants, advocaten, mediators, maar juist ook informanten, experts in het veld van beveiliging, observaties, etc. Dit stelt Arcani in staat om een veelheid aan diensten te leveren en in iedere situatie een aanpak op maat te garanderen. Het doel van Arcani is altijd primair gericht op een oplossing met zo min mogelijk ‘oorlogsschade’. Dit betekent dat we soms voorstellen doen waar de klant in eerste instantie niet aan dacht. Soms wil de klant een juridisch dossier opbouwen om de wederpartij aan te vallen, maar adviseren we een strategie die gebaseerd is op het versterken van je juridische positie, zodat we bij een aanval van de wederpartij effectief kunnen terugslaan.